Maten tysta mun

20140104-231358.jpg

Kommer ni ihåg berättelsen om den stressade mannen som frågade en farbror hur han kunde vara så lugn. Jo sa farbrorn, han åt när han åt, prata i telefon när han pratade i telefon, såg på tv när han såg på tv, skrev på datorn när han skrev på datorn osv. Och den stressade mannen tyckte att även han gjorde så men insåg efter lite fundering att han faktiskt åt när han skrev på datorn, såg på tv när han pratade telefon, pratade i telefon när han åt osv. Och här är vi inne på något som går mot mindfulness, att vara närvarande i det vi gör.

Och när det kommer till ätande så kan detta verkligen vara en hjälp. Många har nog hört ”låt maten tystar mun”, och det kan vara klokt. Att vara tyst och äta, och tänka på VAD man äter och ATT man äter. För nog är det lätt när man är sådär superduper hungrig att bara lasta in maten utan att tänka.

Om du såhär i nyårstider har satt upp något mål just kring kost eller träning där kosten spelar in också, så är detta speciellt ett tips till dig. Då kommer du dels tänka mer på VAD du äter för att få bäst energi och hur mycket du äter genom att fokusera just på ATT du äter.

Mindful eating kallar Maria Helander detta sätt att äta. Läs här så får du hennes syn på det och även tre övningar på mindful eating.

Hälsa&Kärlek ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s