Skirt steak

20140713-230024-82824160.jpg

I helgen när vi gjorde Ernst tomatsalsa så åt vi mycket gott kött till den. När vi hade bestämt oss för att göra tomatsalsan så googlade min sambo efter något mexikanskt att grilla och hitta nedan recept på en amerikansk sida. Vi fick dock googla vidare på vad skirt steak är på svenska… Det är ett kött som ofta används till fajitas, men det fanns inte något direkt svenskt namn. Men det vi hittade som närmast kunde fungera var flank stek.

Och det blev jättegott. Det var mycket gott smaksatt och tips på sås till var Chimichurri vilket passade jättebra tillsammans med köttet och tomatsalsan. Ja, det var så gott så jag glömde att fånga det på bild. Så ovan bild är tagen när det ligger och gonar till sig i marinaden.

Skirt steak med apelsinmarinad
1 ekologisk apelsin
1/2 lök
4 vitlök
1,2 kg skirt steak (flankstek)
Salt and svart peppar
2 dl ljus öl
1 dl soya

Skär apelsin i skivor (inklusive skalet), skiva även löken i skivor, dela vitlöksklyftorna och mossa dem. Lägg hälften av apelsin och löken i botten på en gratängform. Salta och peppra steaken och lägg den ovanpå och lägg sedan över resterande av apelsin och löken. Häll över ölen och soya. Täck över med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i ca 1 timme eller i kylskåpet över natten.

Grilla sedan köttet efter hur du vill ha den, vi grillade till 55 grader.

Hälsa&Grillkärlek ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s