Knäckig blåbärspaj

20140805-231225-83545509.jpg

Vi plockade blåbär igårkväll och vi hittade massor och stora, en mycket härlig kombination. Har läst och hört att många gör en smulpaj med frukt och bär som blir knäckig och så där segt god. Hade härliga tjejer på besök ikväll och fick då tillfälle att testa att göra och bjuda på denna knäckiga smulpaj.

Och om det var gott!! Gott och enkelt, också en mycket härlig kombination.

Knäckig blåbärspaj
7 dl blåbär
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl grädde
1/2 dl sirap

Lägg blåbären i en ugnssäker form. Smält smöret och rör sedan ned övriga ingredienser. Häll pajsmeten över blåbären. Gräddas i 175 grader i ca 25 min tills den blir gyllenbrun och härligt knäckig. Servera pajen med marsansås.

20140805-231223-83543526.jpg

Hälsa&Kärlek ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s