high coast feng shui

IMG_3808.JPG

Ikväll har jag fått förklaringen till min harmoniska känsla på lantstället, som jag har känt från första början. Jag har varit på föreläsning med high coast feng shui där hon beskrev fyra djur som används som symboler för energi; sköldpaddan, draken, tiger och fågeln (Fenix). Föreläsaren visade en bild hur dessa ska omge ex huset för att skapa god harmoni. Och det som visades var i princip en karta på omgivningen på vårt lanställe.

Sköldpaddan i norr bakom huset som skapar trygghet. Draken till vänster som skapar skydd och tigern till höger som stärker (tillägg: tigern ska inte vara starkare än draken utan vara något lägre). Och söder om huset, en öppet landskap där fågeln Fenix breder ut sina vingar och skapar utrymme. Ovan är den bästa bilden jag hittade på detta, det illustrerar lite hur tanken är.

På lantstället har vi trygga Ögeltjärnsberget bakom oss, grön härligt rejäla skog till vänster som skyddar, med tigern tänker jag de lite lägre träden som grannen har till höger, och sedan den otroligt härliga öppna vyn med utsikten mot Trysunda och havet. Där kan fågeln Fenix verkligen kan breda ut sina vingar och skapa utrymme!

High Coast Feng Shui pratade även om yin&yang, rensa i röran och det fem elementen som kan användas för att skapa harmoni i hemmet. Mycket intressant och lärorikt. Blir nyfiken på mer inom Feng shui.

Hälsa&Kärlek ❤

Annonser

4 thoughts on “high coast feng shui

    • Fick inte riktigt kläm på det heller men gjorde ett tillägg att tigern ska var lite lägre än draken, den får inte bli starkare. Som i vårat fall har vi den kraftiga skogen till vänster om huset som draken och grannen lägre granhäck som tigern. Ska läsa mer också. 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s