Lasagne med spenat och ricotta

Meatfreemonday fortsätter och idag blev det lasagne med spenat och ricotta. Matigt och gott med färska tomater till. 

Lasagne med spenat och ricotta (4 port)  450 g bladspenat fryst (eller 750 g färsk) 1 msk smör 1 st basilika, färsk i kruka 3 msk pinjenötter 450 g ricottaost 12 st lasagneplattor salt och svartpeppar 1 dl parmesanost, riven bechamelsås: 2 msk idealmjöl 25 g smör 2 dl standardmjölk 1 st äggula 1 dl parmesanost, riven 

Ställ in ugnen på 200 grader. Rosta pinjenötterna gyllenbruna på medelvärme i en torr stekpanna. Lägg åt sidan. Tina spenaten och fräs den i en stekpanna med en smörklick. Använder du färsk spenat ska den sköljas, rensas från stjälkar innan den grovhackas och förvällas i stekpanna med smör. Låt svalna och pressa ut vätska. Rör ner grovhackad basilika och pinjenötterna i spenaten och blanda med ricottaosten. Salta och peppra.

Bechamelsås: smält smöret på låg värme i en kastrull och lös upp mjölet i smöret. Höj till medelvärme, späd med mjölk och vispa ordentligt. När såsen tjocknar, dra kastrullen av plattan, tillsätt äggulan och blanda ned riven parmesanost.

Smörj en ugnsfast form med lite olivolja. Häll en fjärdedel av bechamelsåsen i botten och en tredjedel av ricotta/spenatröran. Täck med fyra lasagneplattor (bryt sönder dem om så behövs). Gör om det hela: bechamelricotta/spenatpasta-bechamel- ricotta/spenat pasta. Bred ut den sista såsen ovanpå de översta lasagneplattorna och strö över resterande parmesanost.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 45-50 minuter. Låt svalna lite före servering.

Hälsa&Kärlek ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s