Broccolipaj 



En vegetarisk paj med broccoli och purjolök blev dagens vegetariska middag. Intressant med linfrön i pajdegen, det kändes fylligare och nyttigare.

  • Broccolipaj med purjolök
  • 125 g ekologiskt svenskt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk linfrö
  • 2 msk kallt vatten
  • 250 g broccoli
  • 1 st purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk ekologiskt svenskt smör
  • 3 dl riven gratängost
  • 3 ägg
  • 3 dl ekologisk grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 200°. Hacka samman smör, mjöl och linfrön för hand eller i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Ställ i frysen 10 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. 

Skär broccolin i bitar och koka den i lättsaltat vatten ca 5 min, låt rinna av. Ansa och strimla purjolöken, skala och hacka vitlöken. Fräs löken i smör i en stekpanna tills purjolöken är mjuk men inte tagit färg.

Vispa ihop ägg och grädde. Salta och peppra. Fördela lök, broccoli och riven ost i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 35 min.

Hälsa&Kärlek ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s