Kålwok med sesamstekt ägg och jasminris

  

Kvällens Meatfreemonday middag blev Kålwok med sesamstekta ägg och jasminris. Riktigt riktigt gott, absolut en keeper i den vegetariska receptsamlingen. Den får 5 av 5 för underbara asiatiska smaker och bra mättande. Absolut värd att testas!!

Kålwok med sesamstekt ägg och jasminris (4 port)
1 huvud pak choi
1⁄4 huvud salladskål (kinakål)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
30 g ingefära
2 msk sesamolja
1⁄2 dl japansk soja
50 g rostade cashewnötter
4 salladslökar
4 ägg
2 msk rostade sesamfrön
1⁄2 tsk chiliflakes 

salt och nymalen svartpeppar
jasminris

smör och matolja att steka
Strimla pak choi, salladskål, gul lök, vitlök och hacka skalad ingefära riktigt fint.

Börja med att steka äggen i en stor stekpanna. Hetta upp på medelvärme med olja och smör och stek äggen på en sida tills äggvitan stelnat men gulan är krämig. Toppa ägget med sesamfrön, chiliflakes och salt innan det är färdigstekt och lägg sedan äggen åt sidan. 

Hetta upp en stekpanna eller wokpanna med olja och fräs på hög värme kål, vitlök och ingefära. Slå på soja, sesamolja och krydda med rikligt med nymalen svartpeppar och eventuellt salt. Låt hastigt fräsa samman och toppa sedan med strimlad salladslök och grovhackade cashewnötter.

Servera genast med de stekta äggen och jasminris. 
Hälsa&Kärlek ❤


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s