Utmaning i tystnad

  

Jag såg verkligen fram emot helgens retreat med meditation guidad av Björn Natthiko Lindeblad. Dock var det med blandade känslor av nyfikenhet och lugn men även oro och osäkerhet. Jag hade verkligen ingen aning vad vi skulle göra förutom meditation och vara tyst. Och tillsammans med mat så var det i princip dessa två punkter som fanns på schemat. Det låter inte som mycket med det var så otroligt givande och så himla skönt. 

Min största oro var att det skulle bli för buddistiskt, vilket ju var stor risk med tanke på att meditationsguiden var en fd buddistisk munk… Men jag kände mig hemma hela tiden. Han refererade såklart mycket till sin tid som munk och buddismen, och många händelser och människor han har mött. Men även många tankar och berättelser från Bibeln och andra historiska människor. Så med min kristna bakgrund, tidigare qigong och mindfullnesskurser, härliga yinyoga så blev det bara en härlig blandning för mig. 

Björn guidade oss genom meditationspassen med lärande och vägledande ord i en skön blandning av allvar och humor. Med fokus på att andas och vara i nuet, inte framåt eller bakåt, enbart det underbara nuet. 

Förutom utmaningen med att vara i nuet så fanns där en ny annorlunda utmaning, tystnaden…länge…under lunch…under middag….men det är helt klart ett kapitel för sig…

Hälsa&Kärlek ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s