Chokladdessert

 

Bakade imorse en enkel och underbart god efterrätt, den absolut bästa kombinationen. Det var ett recept från Fikastunder, en kladdkakemuffins med chokladglasyr. 

Jag bjöd på den som lunchefterrätt med en klick grädde och jordgubbar samt en rosa fjäder som dekoration påskdagen till ära. Den var så underbart god! Så glad när jag hittar goda och enkla recept. Och ännu gladare är jag över att jag har 9 stycken av dessa goda muffins kvar i frysen…

Kladdkakemuffins med chokladglasyr
Muffins 
3 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
100 g smält smör

Glasyr
100 g smör
4 msk socker
4 tsk kakao
2 tsk mjöl
1 dl grädde
1 dl mjölk

Sätt ugnen på 160 grader. Smält smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ägg och socker. Rör ner det smälta smöret i äggvispet och till sist mjölblandningen. Fördela smeten i ca 12 st stora muffinsformar och grädda i mitten av ugnen ca 14-15 min.

Gör sedan glasyren genom att lägga alla ovan ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. 

När kakorna är färdiga (obs! de ska vara kladdiga och som ha sjunkit ihop något), låt dem svalna några minuter innan du häller på glasyren. 

Servera dem efter att de har kallnat eller frys in kakorna. Om du fryser in dem ta fram dem ca 10 minuter innan servering.

Hälsa&Kärlek

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s