Käl – Näske

  

Vi lämnade Kälsviken fylld av energi och vätska, och det var bra för det var rätt krävande vandring uppför. Tack o lov mycket förberett med landgångar. Efter kraftig stigning planade det ut lite för att innan Slåtterdalsskrevan bli riktigt kraftig lutning igen. Jättemysig vandring trots den kraftiga stigningen där vi passerade myrar, kullerstensåsar, stigar med väldigt framträdande rötter. 
Strax innan toppen var det häftiga vyer både nedåt och uppåt. Bl a på ett ställe där det låg en stor sten mellan två stenväggar som ett tak. Och sedan vyn när vi kommer upp på toppen är magisk! Mötas av slåtterdalsskrevan uppifrån var riktigt cool! Jag har bara gått norrifrån förut och den här vägen slår den vyn man får då.

Nedanför slåtterdalsskrevan passerade vi Tärnättvattnen som är två sjöar som separeras av en myr. Där det finns övernattningsstuga som ligger jättefint vid ena sjön. Efter vi passerat stugan så vandrade vi längs myrar och vattendrag, jättefint. Och sedan är det vandring kraftigt brant nedåt. Lite spännande när det hade regnat och var blött. Vi försökte titta upp och njuta av naturen men koncentrationen var hög på blöta stenar och rötter.

Sista biten till Näske går efter havet och är bara ren njutning. Framme vid Näske/entré Norr så väntade våra sambos där med ryggsäckarna fyllda med middagsgosaker och sovsäckar för övernattning på Tärnättholmarna.

Etappen Käl – Näske får absolut 5 granar 🌲🌲🌲🌲🌲 (av 5). Helst magiskt vackert och häftig vandring. 

  
    
   

 
    

  
Hälsa&Kärlek ❤ 

Annonser

4 tankar om “Käl – Näske

  1. Ping: Tärnättholmarna | hälsa&kärlek

  2. Ping: Ingenplandag | hälsa&kärlek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s