Skule – Käl

   

Då fortsätter jag och min kompis vandringen längs högakustenleden. Förra årets vandring avslutade vi vid Skuleberget så där var vår start i år. Årets mål var att gå tre etapper, Skule – Käl – Näske – Köpmanholmen med övernattning på  Tärnättholmarna. Och där möta upp våra sambos för middag och övernattning.

Första etappen Skule till Käl var rätt blött och trixig i början med smaka stigar och uppför men slutet var bitvis skogsbilvägar och breda skogsstigar. Vi gjorde en avstickare som jag rekommenderar att man gör till Dalsjöfallet. Ett 5 meterlångt vattenfall, som nog är ännu vackrare tidigare på sommaren med mer vatten. Men fin även nör vi var där. Det fanns en rastplats med grillmöjligheter. Vi stannade en stund för kaffe och choklad men myggen tog bort en del av myshetsfaktorn.

Strax efter Käl ligger Kälsviken (tillhör egentligen nästa etapp men räknar in den här) där vi avnjöt lunch vid stranden. En stor vik med övernattningsmöjligheter och många rastställen. För oss blev det lunch under några granar då det kom en regnskur precis då. Perfekt att vi slapp den när vi vandrade. 

Etappen Skule – Käl får 4 granar🌲🌲🌲🌲 (av 5) där gran nr 4 är för Dalsjöfallet och Kälsviken, utan dem så var det mest en promenadstig i skogen.

  
 
       
   

Hälsa&Kärlek ❤

Annonser

En tanke på “Skule – Käl

  1. Ping: Ingenplandag | hälsa&kärlek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s