Tärnättholmarna

 
Efter att ha mött upp våra sambos vid Entré Nord så gick vi samma väg tillbaka en bit, närmare bestämt 1,4 km. Döär vek vi av från Högakusteleden och gick en annan led som tog oss till Tärnättholmarna. Den gick längs med havet och vi gick både över stockar och sten. För det var endel fällda träd och många små bäckar som vi passerade. Perfekt med bäckarna för då kunde vi fylla på vattenflaskorna. 

Efter att vi gått över sandbanken och kommit till stugan på Tärnättholmarna satte vi oss nere på stranden och pustade ut. Sara och jag blev bjudna på ett glas rosé i solen, och det var vi verkligen värda efter 25 km vandring. Och Verner fick äntligen lägga sig ned, vilken hjälte, han hade verkligen gjort en fantastiskt prestation och jobbat på bra med sina små ben.

På Tärnättholmarna finns två stugor, en fyrbädd och en sexbädds vi fick plats i sexbäddsstugan med ett annat gäng. Det finns ved att tillgå och ett antal grillplatser men det var många som campade på holmarna den här kvällen så samtliga grillplatser var tyvärr upptagna. Men inga problem vi hittade en stekpanna i stugan och stekte vår entrecote på kaminen. Det blev toppen gott!! Viktigt med god mat o dryck på vandring. Och tallrikar tyckte tydligen min sambo som istället för lätta och brännbara papptallrikar tog med sig plastmarimekkotallrikar. Fint ska det va!

Efter kladdkakemuffins som efterrätt tog vi en kvällspromenad på holmarna. Det var mycket vacker kväll med en helt magisk vy mot Hummelviksstran. Så vackert vi har det i Högakusten.

    
   
     
    
    
   

Annonser

En tanke på “Tärnättholmarna

  1. Ping: Ingenplandag | hälsa&kärlek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s