Löjromstoast med dillcrème

20130830-165635.jpg

”Ja, det är fredagsmys…” och här innebär det först löjromstoast med dillcrème och sedan en båtur med världens bästa kollegor. Härliga fredag!!

Löjromstoast med dillcrème, 4 portioner

100-150g färsk löjrom eller sikrom
4 skivor vitt bröd
25 g smör att steka brödet i
3 dl gräddfil
2 msk dill
1/2 tsk salt
1 knivsudd vitpeppar
1 liten rödlök
kaffefilter

Trä dubbla kaffefilter över två glas. Lägg gräddfilen i det ena och löjrommen i det andra, täck med plastfolie och låt rinna av över natten. Detta för att få en tjock, krämig gräddfi.

Stek brödet i smör till fin färg, ställ som ”korthus” två och två mot varandra för att svalna (om man lägger skivorna ner att svalna är det lätt att de blir fuktiga och mjuka).

Blanda avrunnen gräddfil med dill och smaka av med salt & vitpeppar. Hacka rödlök så fint det bara går.

Gör två ”ägg” av löjrommen och dillcrèmen och fyll på med brödet och tillbehören på tallriken.

20130830-165641.jpg

Hälsa&kärlek ❤

Lämna en kommentar